Przykryta pod kołderką z duszonych warzyw ryba po grecku to proste jednogarnkowe danie, które smakuje równie pysznie na ciepło, jak i na zimno. Można ją zabrać do pracy jako lunch lub podać gościom na domowej imprezie. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na rybę po grecku na ba...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
14
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 600 g filetu z dorsza
- 1 cebula pokrojonej w piórka
- 100 g pora pokrojonego w plastry
- 250 g marchewki startej na grubej tarce
- 150 g selera startego na grubej tarce
- 100 g pietruszki startej na grubej tarce
- 3 Liście laurowe w torebce
- 5 szt. Ziele angielskie w torebce
- 2 łyżeczki Papryka wędzona
- 1 łyżeczka Imbir mielony
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki mąki pszennej
- Sól morska, do smaku
- Pieprz czarny, do smaku
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce