20MIN
Czas przygotowania
35MIN
Czas gotowania
14
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- Glazura z miso i sake:
- 125 ml wody
- 75 ml octu ryżowego
- 50 g brązowego cukru
- 50 ml mirin
- 50 ml sake
- 3 łyżki białej pasty miso
- 1 łyżeczka Cebula granulowana w torebce
- 1/2 łyżeczki Imbir mielony
- 1/2 łyżeczki Sól morska
- Szaszłyki yakitori z krewetkami i papryczkami shishito:
- 450 g dużych krewetek, obranych i oczyszczonych
- 25 papryczek shishito lub innych średnio ostrych zielonych papryczek
- bambusowe patyczki do szaszłyków o długości ok 15 cm
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce