Wypróbuj przepis na aromatyczne szaszłyki z kurczaka i czerwonej cebuli, które są idealne do grillowania lub przygotowania w piekarniku. Nasza wyjątkowa marynata z dodatkiem liści laurowych dodaje niepowtarzalnego aromatu i smaku.
1GODZ. 25MIN
Czas przygotowania
40MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- 6 Liście laurowe w torebce
- 1 duża biała cebula, pokrojona w kostkę
- 5 łyżek stołowych oleju
- 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
- 2 łyżeczki Papryka wędzona
- 50 ml wody
- 1 łyżeczka soli
- Pieprz czarny, do smaku
- Sok z 1 cytryny
- 600 g udek z kurczaka bez skóry i kości
- 1 duża czerwona cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce