Szarlotka rustykalna

30MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • Ciasto
  • 175 g maki pszennej
  • 100 g mąki migdałowej
  • 50 g cukru pudru
  • Szczypta soli
  • 125 g zimnego masła
  • 3 łyżki zimnej wody
  • 1 jajko
  • Nadzienie
  • 70 g cukru pudru
  • 25 g mąki pszennej
  • Szczypta soli
  • 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
  • 3 twarde jabłka, obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w cząstki
  • 10 ml Naturalny Aromat Cytrynowy
  • 1 białko z jaja, lekko ubite
  • 25 g płatków z migdałów

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy