Przepis na sękacz

Wyczaruj w swojej kuchni pyszny, tradycyjny sękacz! O głęboki aromat i unikalny smak ciasta zadbają produkty, takie jak laska wanilii, migdały czy odrobina rumu. Poza tym nasz przepis na sękacz zawiera jedynie podstawowe składniki, a przygotowanie wypieku zajmie Ci mniej niż... Wyczaruj w swojej kuchni pyszny, tradycyjny sękacz! O głęboki aromat i unikalny smak ciasta zadbają produkty, takie jak laska wanilii, migdały czy odrobina rumu. Poza tym nasz przepis na sękacz zawiera jedynie podstawowe składniki, a przygotowanie wypieku zajmie Ci mniej niż pół godziny. Przekonaj się, że sękacz to ciasto w zasięgu Twojej kucharskiej ręki! Czytaj więcej Czytaj mniej
25MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
9
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 12

Składniki

  • 250 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 opakowanie Cukier Z Wanilią
  • 3/4 szklanki mąki krupczatki
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 6 jajek
  • 50 g zmielonych migdałów
  • 1 łyżka rumu
  • 1/2 Wanilia laska

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy