Ciasto czekoladowe z mlecznym kremem

Upiecz z nami ciasto czekoladowe z biszkoptem przekładanym aksamitnym mlecznym kremem o smaku i aromacie wanilii. Całość udekoruj gęstą, pyszną polewą na bazie kakao. To proste i klasyczne, a jednocześnie efektowne ciasto uświetni dowolną okoliczność. Wypróbuj nasz przepis n... Upiecz z nami ciasto czekoladowe z biszkoptem przekładanym aksamitnym mlecznym kremem o smaku i aromacie wanilii. Całość udekoruj gęstą, pyszną polewą na bazie kakao. To proste i klasyczne, a jednocześnie efektowne ciasto uświetni dowolną okoliczność. Wypróbuj nasz przepis na ciasto czekoladowe i poszerz swój cukierniczy repertuar o kolejny popisowy wypiek! Czytaj więcej Czytaj mniej
1GODZ.
Czas przygotowania
35MIN
Czas gotowania
16
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 8

Składniki

  • Ciasto
  • 6 jaj
  • 180 g cukru
  • 160 g mąki pszennej typ 450
  • 1 łyżeczka Proszek Do Pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 30 g masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • Masa
  • 125 ml mleka
  • 140 g cukru
  • 10 ml Naturalny Aromat Waniliowy
  • 250 g masła
  • 250 g mleka w proszku
  • Polewa/Masa
  • 100 miękkiego masła
  • 150 g cukru pudru
  • 80 g kakao
  • 60 ml mleka (w temperaturze pokojowej)

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy