Upiecz z nami ciasto czekoladowe z biszkoptem przekładanym aksamitnym mlecznym kremem o smaku i aromacie wanilii. Całość udekoruj gęstą, pyszną polewą na bazie kakao. To proste i klasyczne, a jednocześnie efektowne ciasto uświetni dowolną okoliczność. Wypróbuj nasz przepis n...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
1GODZ.
Czas przygotowania
35MIN
Czas gotowania
16
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 8
Składniki
- Ciasto
- 6 jaj
- 180 g cukru
- 160 g mąki pszennej typ 450
- 1 łyżeczka Proszek Do Pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 30 g masła
- 1 łyżka bułki tartej
- Masa
- 125 ml mleka
- 140 g cukru
- 10 ml Naturalny Aromat Waniliowy
- 250 g masła
- 250 g mleka w proszku
- Polewa/Masa
- 100 miękkiego masła
- 150 g cukru pudru
- 80 g kakao
- 60 ml mleka (w temperaturze pokojowej)
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce