Babka straciatella to pyszny i prosty w wykonaniu wypiek, idealny na Wielkanoc oraz jako słodkie co nieco do kawy czy herbaty. Za charakterystyczne "nakrapiane" wnętrze babki odpowiadają ciemne czekoladowe wiórki, a całość wieńczy słodka polewa na bazie białej czekolady i po...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
25MIN
Czas przygotowania
1GODZ.
Czas gotowania
14
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 200 g masła
- 160 g cukru
- 3 jaja
- 240 g mąki
- 2 łyżeczki Proszek Do Pieczenia
- 100 ml mleka
- 10 ml Naturalny Aromat Waniliowy
- 3 łyżki wiórek czekoladowych
- 1 łyżka masła
- Polewa:
- 100 g białej czekolady
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki śmietanki 30%
- Do dekoracji:
- 2 łyżki wiórków kokosowych
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce