20MIN
Czas przygotowania
35MIN
Czas gotowania
16
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 10
Składniki
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek extra virgin
- 4 łyżeczki Chili w torebce
- 2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- 1 1/2 łyżeczki Kmin rzymski mielony
- 1 1/2 łyżeczki Oregano w torebce
- 1 łyżeczka Kolendra w torebce
- 3/4 łyżeczki Oregano w torebce
- 1/8 łyżeczki Goździki w torebce, utartych w moździerzu
- 2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki Pieprz czarny, grubo zmielonego
- 900 g dyni piżmowej obranej, wydrążonej z nasion i pokrojonej w 1-cm kostkę
- 1/2 ananasa, obranego, pozbawionego głąba i pokrojonego w plastry
- 4 łyżki świeżego soku z limonki
- Poszatkowana zielona kapusta lub rzodkiewka pokrojona na cienkie plasterki (ok. 2 szklanki)
- Gorące tortille
- Drobno pokrojona biała cebula (opcjonalnie)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce