Przyrządź pyszny bigos wegański, który z powodzeniem spełni także rolę tradycyjnej wigilijnej kapusty z grzybami. W naszej wersji biała kapusta i sycąca ciecierzyca pięknie komponują się z suszonymi grzybami oraz znanymi z polskiej kuchni przyprawami: lubczykiem i majerankie...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
1GODZ. 30MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 80 suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki)
- 2 cebule pokrojone w grubą kostkę
- 2 łyżki oleju
- 1 kg białej kapusty pokrojonej w paski (0,5 cm)
- 3 Liście laurowe w torebce
- 5 ziaren Ziele angielskie w torebce
- 1 puszka gotowanej ciecierzycy
- 2 łyżeczki Papryka wędzona
- 2 łyżeczki Lubczyk
- 1 łyżeczka Majeranek w słoiczku
- sól do smaku
- pieprz do smaku
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce