Kolendra w liściach

Kolendra jest jedną z najstarszych roślin przyprawowych. Najczęściej używana jest w formie suszonych owoców. Dzięki ofercie Kamis kolendra dostępna jest również w formie suszonych liści, które są głównym składnikiem kuchni południowo-azjatyckiej, a także chińskiej czy meksykańskiej. 

Lekko anyżowy smak przyprawy sprawia, że kolendra stosowana jest do dań z wieprzowiny, jagnięciny, drobiu, a także do ryb. Dobrze komponuje się również z sosami i warzywami – szczególnie jeśli chodzi o dania z dodatkiem grochu, soczewicy i fasoli. Jest jednak coś o czym powinniśmy pamiętać – kolendra nie lubi temperatury, więc powinniśmy ją dodawać dopiero pod koniec gotowania.

Dowiedz się
więcej o... KOLENDRZE

Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

KOD UPC (Sztuka)

5900084239684

Powiązane przepisy

Inne produkty