Więcej się opłaca, tym bardziej że majeranek ma więcej niż jedno zastosowanie Choć majeranek jest ziołem typowym dla kuchni śródziemnomorskiej, znajdziemy go prawdopodobnie w większości polskich domów. Charakterystyczny aromat tej...
Więcej się opłaca, tym bardziej że majeranek ma więcej niż jedno zastosowanie
Choć majeranek jest ziołem typowym dla kuchni śródziemnomorskiej, znajdziemy go prawdopodobnie w większości polskich domów. Charakterystyczny aromat tej przyprawy sprawdza się doskonale w różnorodnych daniach, zarówno mięsnych, jak i warzywnych. Lubimy dodawać majeranek do wędlin, wszelkich potraw mięsnych, sosów, pieczeni, farszów, pasztetów. Powszechnie stosuje się go także do warzyw strączkowych i wielu zup, takich jak grochowa, fasolowa, ziemniaczana, żur, flaki. Warto wiedzieć, że świetnie wydobywa smak grzybów i jest idealny w parze z tymiankiem.
Więcej
Mniej