Więcej się opłaca, tym bardziej że papryka ma więcej niż jedno zastosowanie. Leczo, lecz nie tylko… Lubiana za swój słodko-pikantny smak, papryka polecana jest do mięsa, drobiu i ryb, szczególnie...
Więcej się opłaca, tym bardziej że papryka ma więcej niż jedno zastosowanie.
Leczo, lecz nie tylko…
Lubiana za swój słodko-pikantny smak, papryka polecana jest do mięsa, drobiu i ryb, szczególnie dań z wieprzowiny i kurczaka. Wspaniale sprawdza się także w zupach i różnorodnych daniach wegetariańskich. Dodana do oliwy i cytryny stworzy świetny dressing do sałatki. Przyprawa ta wzbogaci smak każdego dania z serem, a nawet zwykłych ziemniaków z cebulą. Nie zapominajmy też o kolorze – papryka nadaje również atrakcyjny kolor wielu daniom, dzięki któremu możemy zabarwić lub ozdobić sosy, jaja, ryż czy potrawy z kurczaka.
Więcej
Mniej