Makowiec japoński z jabłkami

45MIN
Czas przygotowania
1GODZ.
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Krok 1
  • 500 g maku
  • 1 kg jabłek
  • 9 jaj (osobno żółtek i białek)
  • 1,5 szklanki cukru brązowego
  • 200 g masła
  • 6 łyżek stołowych kaszy manny
  • 80 g orzechów włoskich
  • 80 g rodzynek
  • 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka Cukier Z Wanilią
  • 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów lub aromatu migdałowego
  • Polewa
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • garść orzechów włoskich

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy