Przepis na babkę migdałową

Klasyczna babka migdałowa na bazie mąki ryżowej doskonale odnajdzie się na Twoim wielkanocnym stole - i nie tylko! Aromat migdałowy nada jej głęboki, orzechowy posmak, a sos czekoladowy i dekoracyjna posypka uczynią z niej prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Idealna i do podz... Klasyczna babka migdałowa na bazie mąki ryżowej doskonale odnajdzie się na Twoim wielkanocnym stole - i nie tylko! Aromat migdałowy nada jej głęboki, orzechowy posmak, a sos czekoladowy i dekoracyjna posypka uczynią z niej prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Idealna i do podziwiania, i do zajadania się nią! Przepis na babkę migdałową znajdziesz poniżej. Czytaj więcej Czytaj mniej
25MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 3 jaja
  • 20 ml oleju
  • 50 ml mleka 3.2%
  • 70 g mąki ryżowej
  • 7 ml Aromat Migdałowy
  • Szczypta soli
  • 75 g drobnego cukru
  • 1 łyżka octu winnego
  • 3 łyżki masła
  • 100 g czekolady deserowej
  • 75 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki Posypka Dekoracyjna Serduszka

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy