Przygotuj pyszną, sycącą i cudownie maślaną zupę porowo-ziemniaczaną z aromatyczną okrasą w postaci wędzonego boczku. Ten cudownie rozgrzewający krem idealnie sprawdzi się zarówno w roli przystawki, jak i dania głównego. Głębię smaku nada mu odrobina gałki muszkatołowej, czo...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
8
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 5-6
Składniki
- 1 por
- 500 g ziemniaków
- 3 łyżki masła
- 100 g wędliny/wędzonego boczku
- 1/2 łyżeczki Gałka muszkatołowa mielona
- 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- Pieprz biały mielony w torebce
- Sól różowa himalajska w młynku
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce