Wypróbuj przepis na pyszną wegańską sałatkę w stylu buddha bowl z komosy ryżowej, tofu, awokado i sezonowych warzyw! Ten szybki i łatwy w przygotowaniu przepis to idealna opcja na letni lunch lub kolację.
30MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 2
Składniki
- 100 g (1 torebka) komosy ryżowej 3 kolory
- 200 g twardego tofu, pokrojonego w grubą kostkę (1,5 cm)
- 2/3 łyżeczki Kurkuma w torebce
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łyżka soku z cytryny
- 4 rzodkiewki, pokrojone w cienkie plastry
- 1 krótki ogórek, pokrojony w cienkie plastry
- 1/2 małego opakowania kiełków jarmużu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
- Sos:
- 3 łyżki Ocet winny z białego wina
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2/3 łyżeczki miodu
- 1/3 łyżeczki Imbir mielony
- 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce