25MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
16
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 800 g
Składniki
- 200 g makaronu ryżowego wstążki
- 2 szalotki pokrojone w piórka
- 75 g marchewki pokrojonej w cienkie słupki
- 75 g papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 75 g kiełek z fasoli
- 2 łyżki oleju
- 300 g średnich krewetek surowych
- 2 jaja rozmieszane
- Sos:
- 1 opakowanie Kuchnia Tajska Tajskie Curry
- 4 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka soku z limonki
- 2 łyżki cukru brązowego
- Do podania:
- 2 łyżki świeżej kolendry posiekanej
- 2 łyżki orzeszków ziemnych posiekanych
- ½ limonki pokrojona w cząstki
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce