Mazurek orzechowy z kardamonem

Połączenie chrupiących orzechów i aromatycznego kardamonu sprawia, że ten mazurek to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dzięki naszemu przepisowi przygotujesz nietuzinkowe ciasto, które wyróżnia się niebanalnym smakiem i kremową konsystencją. Idealny na Wielkanoc i inne wyjąt... Połączenie chrupiących orzechów i aromatycznego kardamonu sprawia, że ten mazurek to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dzięki naszemu przepisowi przygotujesz nietuzinkowe ciasto, które wyróżnia się niebanalnym smakiem i kremową konsystencją. Idealny na Wielkanoc i inne wyjątkowe okazje, mazurek orzechowy zachwyci każdego miłośnika słodkich wypieków. Polecamy również przepis na schab z chrzanem. Czytaj więcej Czytaj mniej
17
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Półkruchy orzechowo-owsiany spód:
  • 1|5 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 150 g masła
  • 100 g orzechów włoskich
  • 1 jajo
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 Cukier Z Wanilią
  • Kardamonowa masa serowa:
  • 500 g zmielonego twarogu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jaja
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemnieczanej
  • biała polewa czekoladowa
  • migdały, strączki kardamonu, suszona żurawina lub skórka pomarańczowa do dekoracji
  • 1 Cukier Z Wanilią

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy