Małe serniczki z sera koziego z sosem karmelowym z limonką i gujawą

19
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Ciasto:
  • 1/2 łyżeczki migdałów w słupkach, uprażonych
  • 1 łyżka cukru
  • 1/4 łyżeczki Ziele angielskie w torebce, mielone w moździerzu
  • 2 łyżki wiórków kokosowych, uprażonych
  • 2 łyżki masła, stopionego
  • Masa sernikowa:
  • 170 g sera śmietankowego (3/4 opakowania), rozmiękczonego
  • 170 g sera koziego (chévre), rozmiękczonego
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 żółtko jajka
  • 1/4 szklanki śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 1/2 Wanilia laska
  • Utarta skórka z 1 limonki
  • Sos karmelowy z gujawą:
  • 3/4 szklanki cukru
  • 6 łyżek stołowych masła, pokrojonego na kawałki
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 1/4 szklanki galaretki z gujawy
  • 1/4 łyżeczki Ziele angielskie w torebce, mielone w moździerzu

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy