Pyszne ciasto marchewkowe przełożone puszystą śmietankową masą na stałe zagości w Twoim deserowym menu. Będzie w mig znikać z patery. Ale, ale! Nasz klasyczny przepis na ciasto marchewkowe ma ukrytego asa w rękawie w postaci aromatycznych korzennych przypraw. Sprawdź receptu...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
20MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 12
Składniki
- Ciasto
- 4 jaja
- 250 g cukru
- 1 łyżeczka Proszek Do Pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżeczki cynamonu mielonego KAMIS
- 1/2 łyżeczki imbiru mielonego KAMIS
- 1/2 łyżeczki Gałka muszkatołowa mielona
- 180 ml oleju roślinnego
- 250 g mąki pszennej typ 450
- 350 g marchewki startej na drobnych oczkach
- 1 łyżka masła
- Masa
- 180 ml śmietanki 30%
- 50 g cukru pudru
- 1 opakowanie serka Philadelphia
- Do dekoracji
- 3 łyżki Posypka Dekoracyjna Serduszka
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce