Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe przełożone puszystą śmietankową masą na stałe zagości w Twoim deserowym menu. Będzie w mig znikać z patery. Ale, ale! Nasz klasyczny przepis na ciasto marchewkowe ma ukrytego asa w rękawie w postaci aromatycznych korzennych przypraw. Sprawdź receptu... Pyszne ciasto marchewkowe przełożone puszystą śmietankową masą na stałe zagości w Twoim deserowym menu. Będzie w mig znikać z patery. Ale, ale! Nasz klasyczny przepis na ciasto marchewkowe ma ukrytego asa w rękawie w postaci aromatycznych korzennych przypraw. Sprawdź recepturę poniżej i przygotuj wilgotne ciasto marchewkowe, które pokochają Twoi bliscy. Czytaj więcej Czytaj mniej
20MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 12

Składniki

  • Ciasto
  • 4 jaja
  • 250 g cukru
  • 1 łyżeczka Proszek Do Pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki cynamonu mielonego KAMIS
  • 1/2 łyżeczki imbiru mielonego KAMIS
  • 1/2 łyżeczki Gałka muszkatołowa mielona
  • 180 ml oleju roślinnego
  • 250 g mąki pszennej typ 450
  • 350 g marchewki startej na drobnych oczkach
  • 1 łyżka masła
  • Masa
  • 180 ml śmietanki 30%
  • 50 g cukru pudru
  • 1 opakowanie serka Philadelphia
  • Do dekoracji
  • 3 łyżki Posypka Dekoracyjna Serduszka

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy