Klasyczna babka migdałowa na bazie mąki ryżowej doskonale odnajdzie się na Twoim wielkanocnym stole - i nie tylko! Aromat migdałowy nada jej głęboki, orzechowy posmak, a sos czekoladowy i dekoracyjna posypka uczynią z niej prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Idealna i do podz...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
25MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 3 jaja
- 20 ml oleju
- 50 ml mleka 3.2%
- 70 g mąki ryżowej
- 7 ml Aromat Migdałowy
- Szczypta soli
- 75 g drobnego cukru
- 1 łyżka octu winnego
- 3 łyżki masła
- 100 g czekolady deserowej
- 75 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki Posypka Dekoracyjna Serduszka
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce