Przyprawa do gyrosa w torebce

Gyros to potrawa charakterystyczna dla kuchni greckiej, tureckiej i arabskiej. Do jej przygotowania stosuje się różnego rodzaju mięsa: jagnięcinę, wołowinę, czy też baraninę, które można grillować lub piec w piekarniku....

Gyros to potrawa charakterystyczna dla kuchni greckiej, tureckiej i arabskiej. Do jej przygotowania stosuje się różnego rodzaju mięsa: jagnięcinę, wołowinę, czy też baraninę, które można grillować lub piec w piekarniku. Pokrojone na małe kawałki mięso, wykorzystuje się jako nadzienie do chleba „pita”, podaje z ziemniakami bądź ryżem. Ale gyros to przede wszystkim charakterystyczne przyprawy i zioła. Ich wyjątkowy smak i doskonały aromat odnajdziesz w Przyprawie do gyrosa – starannej kompozycji składników najwyższej jakości.

Przyprawę można stosować do kotletów mielonych i mięs grillowanych.

Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

Składniki: sól, czosnek - 11%, kolendra -10,6%, gorczyca biała, papryka słodka, cukier, kozieradka, chili, rozmaryn - 3,6%, oregano, tymianek, pieprz czarny.

KOD UPC (Sztuka)

5900084204873

Powiązane przepisy