Kuchnia Indyjska Butter Chicken

Moc kuchni indyjskiej kryje się w intensywnych aromatach i słodko-korzennych nutach. Butter chicken, czyli soczysty kurczak w maślano-pomidorowym sosie to aromatyczne indyjskie danie, które znane jest ze swojej kremowej i...

Moc kuchni indyjskiej kryje się w intensywnych aromatach i słodko-korzennych nutach. Butter chicken, czyli soczysty kurczak w maślano-pomidorowym sosie to aromatyczne indyjskie danie, które znane jest ze swojej kremowej i rozpływającej się w ustach konsystencji. 
Dzięki mieszance przypraw Kamis Kuchnia Indyjska w łatwy i szybki sposób przygotujesz indyjski butter chicken w wersji z kurczakiem lub serem paneer i podasz go z ryżem, chlebkiem naan lub w postaci wrapa.

Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

Przyprawy (kolendra nasiona, cebula, czosnek, chili, cynamon, kmin rzymski (6%), kozieradka, kurkuma, imbir, kardamon (3%), gałka muszkatołowa, goździki, pieprz czarny, anyż), sól, cukier, pomidory suszone, liście kolendry, barwnik: ekstrakt z papryki.

KOD UPC (Sztuka)

5900084279055

Powiązane przepisy