58a0299b-f1a7-4689-b19e-ed06196d2c9a

Krem z pomidorów z soczewicą

13
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

4ab2af18-a5df-4bf5-ac98-d99cef593fbe
cb4afed5-5c6b-47e8-a1ea-e789e378b0c3
b6d83724-69d8-4c34-a756-44602fff2d4c

Składniki

  • 0.6 litra wywaru warzywnego
  • 100 g czerwonej soczewicy
  • 100 g ricotty
  • 3 cebule szalotki
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 ml pomidorów pellati z puszki
  • pęczek świeżej bazylii
  • 40 g orzeszków piniowych
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 łyżeczka Pieprz biały mielony w torebce
  • duża szczypta Zioła prowansalskie w torebce
  • sól
  • świeża bazylia do dekoracji
86facfab-70b2-4a7f-a4f3-b7afb64a767bba803e85-b18d-419c-be3c-cb24c81448c1
32047dc2-f476-460f-8162-a79b5220f1dcde56406c-a42a-4876-9a7e-438b04f25cb1

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

602045d8-58b1-472a-be02-e262e31af212
c9bb4fbe-4d28-4d54-8b06-985a28acf6f0 ed127775-2a03-4ce0-9c6d-203b29efdfa5e91593ea-90bc-4a18-b9b9-63e55d160ca8f4cd857f-37bb-48d7-aba2-f340cf3fda3e