cdafd99b-c51a-4dd6-b862-b9b2bedc06b0

Hiszpańska paella

15MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

dedbb629-8f9f-4cb6-b236-f0a781937f50
43163763-3f7d-4256-bdf5-1fb4ab800a98
88aa668c-d149-43c8-8257-139e6c83d840

Składniki

  • 100 ml białego wina
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w kostkę
  • 300 g piersi kurczaka pokrojonej w kostkę
  • 325 g ryżu do paelli lub risotto
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • 100 g mrożonego groszku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki Czosnek w płatkach
  • 1 łyżeczka Papryka słodka w torebce
  • 1 łyżeczka Papryka ostra w torebce
  • 1/3 opakowanie Szafran nitki
  • Sól morska
1fbce0cd-1611-45bb-80ee-802d75a02eaa91d9e751-a311-4bf2-8909-9ac7454e78a7
bfd46554-0d3a-4e7c-8c7b-e84823539da5403b6d9a-0544-40c0-ad08-9c3b5c1eae67

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

a59578f0-fc9f-45e1-a40f-94881833b8b6
78bd9c58-5371-46bf-8383-8e91f4002881 2ecb3813-2ee0-4b21-9492-1f9e2d58c0c35ef457b1-d292-4f43-b49d-1ea16c9d52b71adf6401-c06e-40e8-a4bd-6fdbdd75e2e8