30MIN
Czas przygotowania
346
Kalorie
16
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 12
Składniki
- Limonkowy krem kokosowy z kafirem
- 1/4 szklanki wody
- 2 łyżki cukru
- 3 liście kafiru z usuniętą żyłką (więcej informacji w poradzie kulinarnej)
- 1 szklanka śmietanki kokosowej
- Ciasto kokosowo-orzechowe
- 1 1/2 szklanki niesolonych, prażonych orzeszków ziemnych
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych, uprażonych
- 1/4 szklanki cukru
- 2 łyżki roztopionego masła
- 1/2 łyżeczki Imbir mielony
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki Papryka słodka w torebce
- Nadzienie:
- 1 opakowanie miękkiego sera śmietankowego (ok. 230 g)
- 1/3 szklanki cukru
- 2/3 szklanki śmietany kremówki
- Skórka limonki, podzielona na porcje
- 1/4 szklanki wiórków kokosowych, uprażonych