Przyprawa do mięsa duszonego w torebce

Jedną z form przyrządzania mięsa jest jego duszenie. Polega ono na obsmażeniu produktu, a następnie gotowaniu go w zamkniętym naczyniu, z dodatkiem niewielkiej ilości płynu tak,...

Jedną z form przyrządzania mięsa jest jego duszenie. Polega ono na obsmażeniu produktu, a następnie gotowaniu go w zamkniętym naczyniu, z dodatkiem niewielkiej ilości płynu tak, aby mięso mogło wytworzyć własny sos. Potrawy duszone przyrządza się ze wszystkich gatunków mięsa. Duża ilość ziół i przypraw korzennych nadaje potrawie charakterystyczny smak i lekko wyczuwalny korzenno-leśny aromat.

Przyprawę do mięsa duszonego można stosować do przyrządzania pieczeni duszonych, zrazów i bitek, a także do przyprawiania sosów.

Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

Sól, czosnek, papryka słodka, gorczyca, cukier, kolendra, chili, imbir, tymianek, majeranek, rozmaryn, pomidor, kurkuma, bazylia, szałwia, cząber, ziele angielskie, oregano, owoc jałowca, natka pietruszki, pieprz czarny, goździki, mięta, liście laurowe.

KOD UPC (Sztuka)

5900084038010

Powiązane przepisy